Monden

“Cafea în aşteptare”, un obicei demn de urmat

citeste mai mult
Am primit, pe mail, de curând, acest articol. Nu ştiu cine şi unde a fost publicat dar mi s-a părut emoţionant şi demn de luat exemplul: “Am intrat într-o cafenea mică impreună cu un prieten de-al meu și am așteptat să dăm comanda. În timp ce ne apropiam de masa noastră, doi oameni vin și se duc la tejghea:

Cinci cafele, te rog. Două pentru noi și trei “în așteptare”.
Ei și-au plătit comanda, și-au luat cele două cafele și au ieșit. Eu îl întreb pe prietenul meu:
Ce sunt alea cafele “în așteptare” ?
Așteaptă și vei vedea, mi-a răspuns.
Au intrat mai multe persoane ulterior. Două fete au cerut câte o cafea, au plătit și au plecat. Următoarea comandă a fost de șapte cafele și a fost făcută de trei avocați – trei pentru ei și patru “în așteptare”. Eu încă mai întreb care e treaba cu aceste cafele “în așteptare”. Dintr-o dată un om îmbrăcat în haine ponosite care arăta ca un cerșetor intră pe ușă și întreabă :
Aveți o cafea “în așteptare” ?

Atunci am înțeles. Oamenii plătesc în avans pentru o cafea pentru cineva care nu își poate permite o băutură caldă. Tradiția cu cafelele “în așteptare” a început în Napoli, dar s-a răspândit peste tot în lume și, în unele locuri poți comanda nu doar o cafea “în așteptare”, ci, de asemenea, un sandwich sau o masă întreagă.

Este un mod interesant de a face un bine unor oameni necăjiți, fără să încurajezi un comportament antisocial.”

Cele mai ciudate drumuri din lume

citeste mai mult
Huffington Post publică o galerie foto cu unele dintre cele mai periculoase drumuri din lume. Printre acestea, se numără cel mai abrupt, cel mai ameţitor, cel mai înfricoşător şi cel mai lung drum din lume.1Drumul rezidenţial cu cea mai mare pantă – 19 grade (Dunedin, Noua Zeelandă)

2

Cel mai ameţitor drum – Passo dello Stelvio din Alpi (Italia). Are 48 curbe în ac de păr şi o pantă medie de 7,4%

3

Cel mai înfricoşător drum este tunelul Guoliang din Hunan (China), care este săpat în munte şi are o lăţime de doar 3,65 metri.

4

Cel mai derutant loc din lume pentru şoferi este Intersecţia din Swindon (Anglia), un sens giratoriu care constă dintr-unul mare şi patru mai mici.

 

5Cea mai lungă şosea din lume este Panamericana, care traversează continentul american şi se întinde pe 48.000 km.

6

Cea mai scurtă stradă din lume se află în Caithness (Scoţia), are doar o casă şi se întinde pe 2 metri.

7

Cea mai lată şosea din lume este Bulevardul 9 de Julio din Buenos Aires, care are o lăţime de 140 de metri.

 

8Cea mai „întortocheată” stradă din lume este Strada Lombard din San Francisco, care are 8 curbe foarte apropiate, pentru că altfel ar fi fost prea abruptă pentru majoritatea maşinilor.

9

Cel mai vechi drum din lume este drumul care duce la piramidele din Giza, fiind pavat în urmă cu 4.600 de ani.

10

Cel mai periculos drum din lume, supranumit Drumul Morţii, se află în Bolivia şi se întinde între oraşele La Paz şi Coroico, la o înălţime ce variază între 1.220 şi 4.570 metri. Drumul nu are parapeţi, iar de-a lungul timpului aici s-au produs nenumărate accidente.

11

Cel mai bine conectat drum este Atlanterhavsveien din Norvegia, care se întinde pe 8 km şi are opt poduri care unesc tot atâtea insule.

Sfaturi pentru a deveni Coco Chanel

citeste mai mult
Potrivit envy.ro nu este deloc greu să devii, şi tu, o Coco Chanel urmând sfaturile de viaţă ale acesteia. ” Misterioasa pentru apropiati, inversunata sa stearga orice urma a trecutului, a originilor ei, Coco Chanel a fost de-a lungul intregii existente o “femeie in afara tiparelor”, o persoana in afara normelor intr-o societate conformista, o personalitate independenta. ambitioasa si deja sigura de destinul ei iesit din comun. ” (Edmonde Charles-Roux). Iată ce scriu cei de la envy.ro:

“Pentru a fi de neinlocuit, trebuie sa fii intotdeauna diferit.

Multi dintre noi nu reusim sa trecem de barierele sociale, nu indraznim sa gandim sau facem lucrurile in alte directii. Motivul pentru care Coco Chanel a fost geniala, a fost ca a indraznit sa gandeasca diferit si sa fie diferita. Daca vrei sa faci ceva cu adevarat maret, incearca sa fii diferit, sa faci lucrurile sa mearga in felul tau.

Cel mai curajos lucru este, inca, sa gandesti singur. Cu voce tare!

O lectie importanta invata de la Coco Chanel este aceea de a avea curajul sa-ti alegi singur un drum in viata si sa-l urmezi indiferent de situatie. Consumand tot ceea ce e comun si popular, este mult mai usor decat a face ceva autentic si original. Este nevoie de mult curaj intr-o lume in care opinia publica este, de cele mai multe ori, un factor de decizie pentru ceea ce este bine si ce ceea ce este rau.

Exista timp pentru munca si exista timp pentru iubire. Nu exista timp pentru nimic altceva.

Auzim de multe ori vorbindu-se in jurul nostru despre cum oamenii nu sunt multumiti cu ceea ce fac, nu se simt impliniti. Fac lucruri din inertie, merg la birou sau la scoala, seara se intalnesc in oras cu prietenii si apoi merg la culcare. Si apoi reiau aceasta activitate din nou si din nou. Din pasiune pentru frumos, Coco Chanel a reusit sa se faca remarcata in lumea intreaga prin unicitate si devotament.

Eleganta nu insemna sa-ti pui o rochie noua.

Traim intr-o societate bazata pe consum. Zilnic suntem expusi la mesaje si informatii din toate directiile, care ne fac sa ne simtim puternici si importanti, iar actiunile noastre ne fac sa ne simtim realizati. Uitam ca, dincolo de realizarea materiala, modul in care ii tratam pe cei din jurul nostru si le oferim acelasi lucruri pe care noi am dori sa le primi, de fapt, ne ofera mai multa clasa decat orice card bancar. Ei bine, Coco Chanel asta incearca sa transmita doamnelor si domnilor.

Vremurile grele trezesc o dorinta instinctiva pentru autenticitate.

Vremuri grele existe pentru toata lumea. Financiar vorbind, exista teama. Social-politic, exista incertitudine. La fiecare pas si dupa orice colt, lucrurile se pot schimba, iar orice schimbare este intotdeauna dificila. Totusi, in ciuda acelor vremuri grele, Coco Chanel nu a gasit scuze pentru a se retrage din visele ei, ci si-a folosit imaginatia pentru ca acestea sa devina reale. Daca vremurile grele provoca dificultati pentru unii, pentru altii ,in mod clar, pot fi un adevarat succes.”

Studiu: Mirosul de ciocolata ar putea impulsiona vanzarile din librarii

citeste mai mult
Mirosul de ciocolata ar putea impulsiona vanzarile din librarii, potrivit unui studiu realizat recent de cercetatorii belgieni, aparut in publicatia Journal of Environmental Psychology. Cercetatorii belgieni au realizat acest studiu pe o durata de 10 zile intr-un lant de librarii, comparand comportamentul de cumparator pe care l-au avut clientii, in functie de prezenta sau de absenta mirosului de ciocolata. Dispozitive automatizate care eliberau in aer miros de ciocolata au fost plasate in doua librarii. Cercetatorii au monitorizat cu atentie fiecare a cincea persoana care intra in librarie, dintr-un total de 201 clienti. Ei au observat in cazul acelor persoane o serie de comportamente “asociate achizitiei”, precum analizarea de la mica distanta a unor carti, citirea rezumatelor acelor carti, parcurgerea unui tur complet al librariilor, discutii cu personajul librariilor si punerea mai multor intrebari in legatura cu anumite carti, scrie MEDIAFAX. Astfel, clientii erau de doua ori mai dispusi sa analizeze de la mica distanta anumite carti atunci cand mirosul de ciocolata plutea prin aer. Ei au fost de trei ori mai dispusi sa interactioneze cu personalul librariilor, si sa puna intrebari dupa ce au parcurs un tur complet al librariei.

Romanian Fashion Week-end

citeste mai mult
FashionTV si Primaria Municipiului Constanta organizeaza in 2 si 3 august2013 cel mai important eveniment al verii dedicat modei romanesti
Romanian Fashion Weekend. Spectacolul unic, in aer liber, organizat in Piata Cazino din Mamaia la
standarde internationale va beneficia de cea mai mare scena de moda
realizata pana acum in Europa si va include concursul Miss Litoral 2013.
Vor fi prezenti cei mai talentati designeri romani, cei mai promitatori
tineri absolventi ai facultatilor de moda, VIP-uri. Primarul Constantei, Radu Mazare, cel care a transformat Mamaia intr-o statiune de atractie internationala, doreste sa ofere tuturor designerilor
in care el are incredere sansa de a fi vazuti de lumea intreaga. Din acest
motiv, Radu Mazare se va implica personal in deschiderea spectacolului,
urcand pe catwalk pentru Catalin Botezatu. Si pentru ca vorbim despre moda romaneasca, in centrul atentiei vor fi
noile colectii semnate Catalin Botezatu, Laura Olteanu si ale altor
designeri romani importanti. FashionTV promoveaza moda, iar anul aceasta
va incuraja viitorul modei romanesti, mai concret scolile de design din
Cluj-Napoca si Timisoara, dandu-le tinerilor absolventi oportuniatea de a
intra in legatura cu cei mai buni specialisti din lume in domeniul modei. Dimensiunile evenimentului sunt spectaculoase si aliniate la standardele internationale: vor defila peste 100 de modele, in backstage se vor afla
hair-stilisti si make-up artisti de renume, iar prin intermediul postului
FashionTV, spectacolul va fi transmis in 193 de tari din intreaga lume. Romanian Fashion Weekend face parte din programul FashionTV Summer Festival 2013, de promovare a turismului romanesc, un proiect care va
continua in urmatoarele weekend-uri din luna august cu Baby Fashion
Weekend (9 si 10 august) si International Fashion Weekend (16-18 august).

Salsa Week-ediţia a IX-a la Vama Veche

citeste mai mult
Wilmark si Asociatia Romana de Dans pun in scena cel mai mare spectacol latino din Romania, in cadrul celei de a noua editii a festivalului Vama Veche Salsa Week 2013. Timp de zece zile, participantii vor trai “the real latin flavour” prin lectii de dans si show-uri demonstrative sustinute de catre campionii Romaniei si dansatori internationali de mare valoare. In cadrul festivalului organizat de catre Wilmark Dance Academy alaturi de Asociatia Romana de Dans in perioada 2 – 11 august, va avea loc si concursul Romania Latin Dance Cup 3rdedition. Evenimentul este unul dintre cele mai populare si complexe in comunitatea salsa din Romania si este dedicat iubitorilor de muzica si dansuri latino-americane. Fiecare zi din cadrul festivalului va fi unica, workshop-urile sustinute de catre artistii internationali pe teme diverse (reggaeton, salsa, bachata, balet, zouk si kizomba) si petrecerile tematice precum: Harlem Shake, Romantic Night, White Party, Rock Party, Funky Party, Reggae Night si Romanian Night vor fi ingredientele unui festival latino autentic. In timpul zilei participantii au parte de ateliere si cursuri (atat teoretice, cat si practice), dar si de reprezentatiile artistice ale dansatorilor romani si straini. Seara continua cu Party Latino in tematica zilei in doua sali amenajate pentru 1500 si respectiv 500 persoane. Wilmark – Maestrul de Ceremonii, dansator, coregraf si membru al juriului in cadrul emisiunii “Dansez pentru Tine”, alaturi de nume precum Manuel Mascarell, Roby G, Justinian Radu si cei mai buni DJ latino din Romania vor crea atmosfera incendiara timp de 10 zile la Vama Veche.  In cadrul festivalului Vama Veche Salsa Week 2013, Wilmark va premia cea mai buna trupa de salsa din Romania iar Concursul Romania Latin Dance Cup va desemna cea mai buna pereche de dansatori de salsa din tara, pereche ce ne va reprezenta in Statele Unite la Campionatul Mondial de Salsa. Printre artistii invitati se numara Vlad si Mihaela, Ionut si Andreea (campionii nationali la salsa), cele mai  bune trupe de salsa, Mania Latina,  Salsa Encanto si reprezentanti internationali precum: Albert Torres (USA), Chiquito & Dominican Power (Puerto Rico), Pasty (Curaçao) Josta (Olanda), Jose Rodriguez(Republica Dominicana), Diana Montoya(Columbia) , Arneys Rubio (Cuba), Dimitris si Stella, Los Pambos(Bulgaria), Manuel Mascarell (Spania), James Thomas(Olanda) si campionii Spanei la Bachata – Silvia si  Chavez.Djs: Bidi, Romy, Dobcho, Marius, D. Guaguanco, Monik, My-urry, Liviux si invitatii nostri speciali din Columbia – San Morales si din Republica Dominicana – Dj Rodriguez.

Suleyman Magnificul, în pragul divorţului

citeste mai mult
Actorul principal din serialul “Suleyman Magnificul” trece printr-o perioadă dificilă în viaţa particulară, el şi soţia sa aflându-se, conform presei din Turcia, în pragul divorţului. Berguzar Korel (sotia acestuia, actrita care a detinut rolul principal in serialul turcesc de mare succes in Romania “1001 de nopti”) nu isi mai gaseste linistea de cand au tot aparut stiri in presa tabloida despre diversele relatii amoroase intre sotul ei si actritele cu care colaboreaza, cea mai noua fiind relatia cu actrita din IFFET, Deniz Cakir. Desi se zbat sa isi pastreze relatia intacta si pentru ca au un superb baietel impreuna, Ali, Berguzar si Halit pozeaza in cuplul perfect. Insa increderea in Halit a inceput sa dispara si actrita se gandeste serios la un divort. Inca de la inceputul verii, Berguzar si Halit se afla intr-o continua vacanta, menita parca sa demonteze teoria conform careia s-ar separa. Insa doar ei stiu in ce directie se va indrepta relatia lor si ce decizie vor lua la revenirea in tara.

Se poarta tanorexia

bronz1

citeste mai mult
Obsesia de a fi mereu bronzat se numeste tanorexie si pune accent pe intensitatea bronzului, nu pe frecventa cu care se merge la solar. Tanorexia a aparut numai pentru ca pielea sa fie aramie tot timpul anului. Vedete precum  Donatella Versace, Victoria Beckham, Christina Aguilera, si nu numai, au facut de multe ori gresala de a se lasa coapte in cuptor numai pentru ca asa este moda. Nu putine au fost, unsa, aspirantele la bronzul de arama care s-au ales cu piele rosie, precum racul fiert, si chiar rani dureroase dupa expunerea la solar. Dar amatoarele de bronz artificial sunt de neoprit. Nu se gandesc decat la faptul ca ochii le vor iesi in ecidenta iar tinutele sic vor fi admirate, la fel ca branzul, pe plaja si prin cluburi. Indiferent de consecinte, tanorexicele vor creste vanzarile saloanelor care au aparate pentru bronzat numai pentru ca exista o noua tendinta in moda iar in “fitze” merita sa investesti.

 

Băutură de vară

citeste mai mult
Când arşiţa verii te copleşeşte la adăpostu locuinţei prepară-ţi o băutură de casă, răcoroasă. Cum la modă sunt ice tea-urile, iată o metodă simplă de a prepara o băutură energizantă şi, mai ales, răcoritoare şi care intensifică arderile.

Ingrediente: 4 batoane de scortisoara, 4 pliculete cu ceai şi 3 cani cu apa

Mod de preparare: Adu apa la temperatura de fierbere. Ia de pe foc si pune scortisoara, apoi pliculetele de ceai. Lasa cinci minute, strecoara si toarna lichidul limpede intr-o sticla. Tine la frigider, apoi racoreste-te!

Slăbeşti în… 8 ore

citeste mai mult
 dietaÎn materie de slăbit există o biografie bogată: s-au scris şi testat/probat multe reţete care garantează succesul peste noapte. Dar acum a apărut ceva şi mai şi…dieta care promite rezultate în doar 8 ore. Cea mai nouă fiţă în materie de iete spune că poţi să mănânci ce vrei timp de 8 ore şi…slăbeşti. Kilogramele în plus vin, cred nutriţioniştii, ca urmare a stilului dezordonat în care mâncăm. Adică ne îngrăşăm pentru că nu respectăm orele de masă şi pe cele de somn. Şi soluţia la problema kilogramelor în plus vine de peste ocean fiind gândită de doi nutriţionişti americani. Dieta de 8 ore presupune consumul nerestrictionat de alimente timp de 8 ore in fiecare zi! Va alegeti propriul orar de mancare si consumati ceea ce va place. In restul zilei puteti sa consumati apa, cafea sau ceai. Aceasta dieta va garanteaza un corp de invidiat fara riscul efectului de yo-yo dupa incetarea ei. Dupa efectuare unor studii pe animalele de laborator s-a descoperit faptul ca dieta de 8 ore reprezinta nu doar cea mai usoara, echilibrata si sanatoasa metoda de a slabi ci si un aliat pentru organsimul tau, prevenind diabetul, ateroscleroza si scazand riscul producerii unui infarct. Conform nutritionistilor, tinand dieta de 8 ore poti sa slabesti intre cinci si noua kg in sase saptamani. Asta depinde foarte mult de ambitia si determinarea dumneavoastra. Astfel daca in programul in care puteti manca, alegeti alimente sanatoase, sarace in lipide si carbohidarati dar bogate in proteine si fibre, daca renuntati la fast-food si consumati mai multe fructe si legume, atunci rezultatul va fi mult mai bun si rapid, facandu-va mandre de coprul vostru si ajutandu-va sa intoarceti privirea chiar si celui mai carcotas barbat. Dupa incetare dietei de 8 ore, trebuie sa incercati sa respectati programul binecunoscut al celor trei mese principale, sa nu mai consumati nimic dupa ora 18.00 si sa alegeti alimente sanatoase, renuntand pe cat posibil la carnea rosie si la mancarurile prajite in mult ulei. Daca doriti cu adevarat sa slabiti, daca suneti inarmate cu multa voita si dorinta de a avea un corp de invidiat, atunci creati-va propria dieta de 8 ore si timp de 6 saptamani respectati-o cu strictete. Rezultatele cu siguranta va vor face sa zambiti si sa va bucurati fara nicio grijă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *