Zilele Științifice ale INBI ”Prof. Dr. Matei Balș”

Dorim să inaugurăm împreună o nouă eră în istoria bolilor infecțioase, pe care o putem defini ca fiind era vindecării unor infecții cronice virale, care până în urmă cu puțin timp erau considerate incurabile. Este vorba desigur de “HCV cure”, dar si despre “HIV și HBV functional cure” care au devenit actualmente posibile grație unor noi molecule cu potență antivirală înaltă și cu un foarte bun profil de siguranță.
Vorbind despre vindecarea infecțiilor virale, bacteriene si fungice, sperăm ca și această ediție a Congresului National si a ZINBIMB să se ridice la înălţimea aşteptărilor dumneavoastră şi să genereze un bogat şi interesant program ştiinţific, care să antreneze sesiuni interactive, schimburi de experienţă şi să iniţieze colaborări ştiinţifice si proiecte de cercetare in care să fie antrenate clinicile de boli infecţioase din toată ţara. Sperăm de asemenea să beneficiem de prezenţa şi experienţa a numeroşi experţi în domeniu din ţară şi din străinătate şi să abordăm împreună subiecte de larg interes în domeniul patologiei infecţioase.
Având în vedere patomorfoza bolilor infecțioase în contextul globalizării, putem spune că această nouă epocă va conduce la o creștere a așteptărilor și a responsabilităților față de societate pentru această specialitate medicală. De aceea considerăm esenţială pregătirea şi organizarea reţelei de boli infecţioase din România pentru punerea la punct a unor strategii naţionale, armonizate cu strategiile internaționale și în concordanță cu resursele și legislația din țara noastră.
Pentru creșterea vizibilității internaționale a activității noastre științifice și de cercetare, ne dorim rezumate de un inalt nivel stiintific care sa poata fi acceptate spre publicare în prestigiosul jurnal medical BMC Infectious Diseases (Revistă cotată ISI)

8 Noiembrie la 9:00, până la 10 Noiembrie la 12:00

RIN Grand Hotel

042121 București

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *