Vestas va livra 36 de turbine parcului eolian Crucea Nord din Dobrogea

Compania daneza Vestas Wind Systems a obtinut o comanda de 108 MW de la grupul german STEAG GmbH pentru a furniza turbine parcului eolian Crucea Nord din Dobrogea, transmiteBloomberg.

Vestas, cel mai mare producator mondial de turbine eoliene, a anuntat ca tranzactia include si un acord pe zece ani pentru furnizarea de servicii. Compania daneza va livra 36 de turbine model V112 cu o capacitate de 3 MW fiecare. Livrarea va incepe in aprilie iar receptia parcului eolian va avea loc pana la sfarsitul anului viitor.

Parcul eolian Crucea Nord din Dobrogea este dezvoltat de compania Crucea Wind Farm SRL, ai carei actionari principali sunt STEAG GmbH si Monsson Alma Srl.Costul parcului eolian Crucea Nord, care va avea o capacitate instalata de 108 MW, este estimat la 192 milioane de euro.

Proiectul ar urma sa genereze anual electricitate pentru aproximativ 550.000 de romani.In 24 mai, directorul general executiv al Vestas, Ditlev Engel, anunta infiintarea unui centru de suport pe baza pozitiei actuale pe piata si a flotei de turbine aflate in serviciu in Romania. ‘Piata romaneasca ramane una promitatoare si ne asteptam ca pana in 2014 sa avem o capacitate operationala de 1 GW’, a declarat Engel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *