UNIFEST 2013, editia a III-a

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor şi Inginerilor Constructori Constanţa, membră a Uniunii Studenţilor din România, având sprijinul Consiliul Judeţean Constanţa implementează, în perioada 04 – 15 noiembrie 2013, proiectul dedicat studenţilor constănţeni – „UNIFEST 2013 – ediţia a treia”.

UNIFEST are ca scop crearea cadrului propice pentru desfăşurarea şi promovarea activităţilor cultural-civice ale studenţilor din Centrul Universitar Constanţa. Activităţile din cadrul proiectului se vor axa pe următoarele domenii: acţiuni culturale, activităţi educaţionale, acţiuni sportive si de petrecere a timpului liber, campanie de donare sânge, concursuri tematice pentru studenţi.

Organizarea unui Festival Studenţesc în Constanţa reprezintă o nouă viziune pe care mişcarea studenţească trebuie să o adopte pentru viitorul apropiat! Cultura, divertismentul, participarea la actul de creaţie artistică şi de întrecere sportivă reprezintă premisele afirmării mişcării studenţeşti în vederea motivării şi implicării lor în societate.  Sloganul UNIFEST – se desfăşoară sub moto-ul „Distracţie gratis, nu degeaba”, iar  accesul tinerilor studenţi la manifestările prilejuite de festival este gratuit, pe baza carnetului de student. Astfel:

a. în data de 15 noiembrie 2013, începând cu ora 10:00, Baza Sportivă Albatros aflată în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa va deveni gazda unui miniturneu de fotbal cu studenţii afiliaţi la organizaţiile iniţiatoare ale proiectului.

b. în data de 09 – 10 noiembrie, în grupuri organizate şi pe baza carnetului/legitimaţiei de student, tinerii studenţi au avut ocazia să viziteze în cadrul programului de vizitare: Muzeul de Istorie şi Arheologie Naţională, Muzeul de Artă, Complexul Muzeal al Ştiinţelor Naturii, Muzeul de Artă Populară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *