Seminar intensiv de ayurveda si autocunoasterea fiintei umane

Ayurveda reprezinta un sistem complex de intelepciune, originar din India, si semnifica” stiinta vietii”. Ea trateaza fiinta umana dintr-o multitudine de perspective, corelatia fiind aceea de suflet-spirit-corp fizic.
In cadrul cursurilor, se asimileaza notiuni complexe despre tipologiile ayurvedice, diferentele dintre acestea, nutritie si terapii adecvate fiecareia dintre ele,in cazul aparitiei unor disfunctii in ceea ce priveste starea de echilibru psiho-emotional si cea de sanatate globala, fiind un concept holistic, care inglobeaza toate aspectele morfo-psiho-emotionale ale omului.
E cel mai vechi sistem de sanatate cunoscut de omenire, datand de peste 5000 de ani, fiind perfect aplicabil in orice timp si spatiu, perfect adaptat la cerintele vietii contemporane, datorita principiilor atemporale pe care le sustine.
Voi insista si pe partea practica, urmarind sa identificam si sa intelegem diferitele remedii si cum pot acestea sa ne optimizeze viata, pe toate planurile fiintei noastre (degustari de pulberi de plante,exemplificari pe un fond muzical adecvat),etc .
Am participat la emisiunea “Puterile secrete” , ” Dialoguri intre minte si inima” si ” Stiinta sacra” de la postul 6 TV, si la TVR 2, la emisiunea ” Arta Fericirii”, unde am prezentat aspecte legate de ayurveda si efectele terapiilor ayurvedice asupra starii de sanatate.

In consecinta, va propun acest curs intensiv, primul modul, urmand ca apoi, in functie de intersul acordat si de cerintele participantilor, sa prezint si alte module legate de acest domeniu atat de complex si fascinant .
Va prezint in continuare beneficiile acestui curs, precum si structura sa.

.Beneficii ale cursului de ayurveda

-vom descoperi in participanti posibilitatile latente ale propriei lor fiinte, prin autocunoastere adecvata si auto-obiectivare, urmarind integrarea armonioasa a acestora in mediul socio-emotional in care traiesc.
- vom cunoaste corespondenta dintre gusturile subtile si starile emotionale pe care le avem in mod constant, si cum le putem imbunatati
- vom deprinde cum sa obtinem si mentinem un tonus optimist,care ne va facilita accesul la reusita in activitatile pe care dorim sa le realizam
-vom invata despre terapiile ayurvedice adecvate tipologiei constitutionale a persoanelor in cauza,a atitudinilor mentale adecvate, precum si a eventualelor afectiuni,cu scopul ameliorarii si armonizarii starii de sanatate globala a fiintei

In acest sens, se vor studia urmatoarele aspecte fundamentale:
Cele 3 Dosha-uri(tipologii) fundamentale- Kapha , Pitta si Vata
Aspectele subtile ale acestora, fizice, psiho-emotionale, etc
Metode de armonizare psihosomatica si spirituala ale celor 3 Dosha-uri
Gusturile si efectele lor subtile asupra structurii psiho-emotionale si fizice ale fiintelor umane

Elemente practice:
Degustare de plante, rezonanta cu energia subtila a acestora in propria noastra fiinta
Meditatie cu muzica ce induce stari armonioase, care recreeaza legatura noastra cu Universul

Optional, se vor face consultatii pentru determinarea tipologiei constitutionale, precum si interpretarea chestionarului si recomandarile specific ( nutritie, mod de gandire, terapii, etc).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *