S-a deschis şcoala comunitară a UDTTMR

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a deschis sâmbătă, 28 septembrie, cursurile organizate în cadrul Şcolii comunitare – anul şcolar 2013 – 2014. La eveniment au participat elevi, profesori, părinţi, dar şi reprezentanţi ai conducerii UDTTMR şi membrii Comisiei de învăţământ din cadrul uniunii. Cu acest prilej a fost prezentată oferta educaţională propusă de UDTTMR pentru membrii comunităţii, pentru anul şcolar 2013 – 2014.

Astfel că, în fiecare sâmbătă, la sediul central al uniunii din strada B.P. Haşdeu nr. 53 se vor organiza, pe lângă tradiţionalele cursuri de limba tătară, susţinute de prof. Neriman Ibraim şi Ferdis Gelal şi cursuri de matematică – profesor Suzan Ismail, limba engleză – profesor Leila Kerim Wilson, desen – profesor Fedin Chelmambet şi muzică – profesor Câimet Memet. De asemenea, tot la sediul uniunii se organizează şi cursuri de dansuri tradiţionale tătăreşti, profesori fiind Ulgean Ene şi Ildeniz Seitmambet.

În această perioadă la sediul UDTTMR se organizează şi preselecţie pentru ansamblul de dansuri al filialei. Toate cursurile organizate de UDTTMR sunt gratuite.

„Este o surpriză plăcută pentru noi să constatăm că există un interes deosebit pentru cursurile organizate de uniune. Ne dorim ca prin aceste cursuri să venim în întâmpinarea atât a celor mai tineri dintre membrii comunităţii, dar şi în sprijinul părinţilor, având în vedere că ele sunt organizate în sistem gratuit. Îi asigurăm pe membrii comunităţii noastre că în măsura în care vor fi cereri şi pentru alte discipline ne vom strădui să organizăm şi alte cursuri, să răspundem, pe cât posibil, cât mai multor solicitări. Nu în ultimul rând trebuie să menţionez şi sprijinul profesorilor care predau aceste cursuri, care provin şi ei din rândul comunităţii şi la care am găsit înţelegere pentru derularea acestui proiect educaţional”, a declarat preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *