Remedii naturiste pentru arsurile solare

Dacă aţi ignorat sfaturile medicilor şi „v-aţi ars” la soare, iată câteva din cele mai la îndemână leacuri „băbeşti” ca să scăpaţi de usturime şi de efectele nedorite ale expunerii prelungite.

 

1. Compresele cu apa şi iaurt

Fie că vorbim de apă rece sau hamamelis, compresele reci vor atenua inflamaţia pielii şi, în acelaşi timp, vor reduce disconfortul creat de arsura solară. Compresele se ţin scurt timp şi se repetă de câteva ori pe zi. Din această categorie, face parte şi compresa cu iaurt. Pe lângă faptul că răcoreşte pielea, iaurtul poate să o şi regenerează. Acidul lactic conţinut de acest produs ajută la exfolierea pielii, la netezirea ei şi la diminuarea porilor. De asemenea, proteinele, calciul, vitamina B2, B6 şi B12 au efecte pozitive asupra regenerării epidermei.

2. Aloe, ceai verde şi ovăz

Aloe, ceaiul verde şi ovăz sunt, la rândul lor, produse recomandate în cazul arsurilor solare. Ovăzul se aşează într-un tifon şi se înmoaie pentru ca mai apoi să se aplice pe zona cu probleme. Ceaiul verde se foloseşte atunci când ai arsurile la nivelul pleoapelor. Pliculeţele se pun în apă rece pentru ca ma apoi să se aşeze pe peoapele umflate. Aşa cum spuneam şi mai devreme, aloe vera este foarte buna. Se rupe o frunză, iar lichidul care curge acolo unde a fost ruptă se pune pe zona arsă.

3. Renunţă la săpun, dar foloseşte oţetul

Evită pe cât posibil, băile cu spumă. Sfatul specialiştilor este să folosim un săpun mai slab şi, foarte important, să adăugăm o cană de oţet în cada cu apă. Oţetul are rolul de a atenua durerea.

4. Gheaţa reduce durerea

O pungă de gheaţă pusă pe rană este minimul pe care îl poţi face ca să reduci durerea provocată de arsura solară.

5. Bea foarte multă apă

Consumul de apă, de lichide în general este foarte important atunci când pielea ta a suferit o arsură solară. Apa o hidratează, ajutând-o astfel să se refacă mai repede. Sucurile de fructe sunt, iarăşi, recomandate în aceste cazuri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *