Regatta Bricul Mircea începe pe 15 august pe litoral

Yacht Club Regal, cel mai vechi club de yachting din România și LifeHarbour Limanu, una dintre cele mai mari marine private din România care oferă servicii integrate de yachting, sailing, training și lodging, anunță organizarea celei de-a patra regatte din cadrul Cupei McCaNN – Regatta Bricul Mircea – Samsung. Competiția va avea loc în perioada 15 – 18 august 2013, (15 august fiind Ziua Marinei Române), și se va desfășura în perimetrul: Portul Tomis, Constanța – Marina Eforie Nord – Mangalia – LifeHarbour Limanu, România.

Potrivit organizatorilor, la linia de start sunt așteptate peste 25 de ambarcațiuni cu vele, împărțite în cele două clase, racers și cruisers, acestea urmând să participe la curse de tip offshore, respectiv inshore. Programul Regattei Bricul Mircea – Samsung începe în seara zilei de miercuri, 14 august, cu o procedură standard de înregistrare a participanților și o ședință tehnică. Competiția propriu-zisă va începe joi, 15 august 2013, cu o cursă offshore, ambarcațiunile urmând să plece din Portul Tomis către Marina Eforie Nord. Vineri, 16 august 2013, va avea loc o nouă cursă offshore în perimetrul Eforie Nord – Mangalia. Sâmbătă și duminică, respectiv, în intevalul 17-18 august, vor avea loc cursele inshore care se vor desfășura în fața Portului Mangalia.

În fiecare seara participanții se vor putea bucura de un program special, după cum urmează: joi, 15 august, Sailyng Party, eveniment de socializare și entertaining, organizat în incinta Marinei Eforie Nord, vineri, 16 august, Informal Summit, eveniment de opinie organizat în incinta Marinei LifeHarbour, la care se va discuta strategia de implementare a regattelor din 2014, sâmbătă, 17 august, Sailyng Party, organizat în incinta Marinei LifeHarbour Limanu. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 18 august, începând cu ora 15:00. Primii trei clasați din cele două categorii de competiții, racers, respectiv cruisers vor primii cupe, medalii, diplome și premii în valoare de 5000 euro.

Regatta Bricul Mircea Samsung este desfășurată sub sistem de rating ORC și se bucură în premieră de prezența lui Jo Sultan Hancioglu (Turia), Judecator Internațional și Ofiter de Cursă Internațional, cu o vastă experiență în domeniul yachtigului. Cei care doresc să se înscrie în cadrul acestei regatte, pot descărca documentele necesare pe site-ul oficial al Cupei McCANN 2013 www.romaniacup.ro, secțiunea “Regulament”. Participanții trebuie să completeze formularul de înscriere, câtsi declarația pe proprie răspundere, care va fi semnată de către participant, miercuri seara, înainte de cursă, după citirea instrucțiunilor de cursă. Înscrierea se face prin e-mail, concomitent la cele două adrese de e-mail office@ycrr.ro, respectiv, sergiu@artengineering.ro, data limită fiind 12 august.

Cupa McCANN – Erickson este competiția cu cel mai mare grad de anvergură din România din acest an. Aceasta include 5 regatte, desfășurate în perimetrul Vama Veche și Platformele de foraj marin, având ca puncte intermediare Marina Eforie Nord, Portul Tomis și Marina LifeHarbour Limanu. Ultima regattă, parte a Cupei McCANN 2013, va avea loc în perioada 31 august – 1 septembrie, 2013fiind organizată de Black Sea Sailing împreună cu Primăria Mangalia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *