Ministerul Dezvoltării Regionale finanțează proiectul „Zonă de relaxare și agrement în orașul Ovidiu”

”Strategia de dezvoltare a orașului Ovidiu definește o imagine clară a obiectivelor strategice și a căilor de operaționalizare a acestora de administrația publică locală, împreună cu principalii actori locali, asumată pentru perioada 2016 – 2020. Procesul de elaborare a strategiei a fost unul complex și a implicat utilizarea unei game largi de instrumente metodologice, oferind experților din cadrul primăriei posibilitatea identificării nevoilor de dezvoltare a orașului, selectarea domeniilor prioritare și a tipurilor de intervenții pentru perioada vizată. Strategia de dezvoltare este un instrument de politică publică cu caracter pragmatic, ce va fi supus unui proces de ajustare în intervalul de timp acoperit. Aceasta va permite focalizarea și ajustarea contiunuă a eforturilor administrației publice locale, orientate către satisfacerea nevoilor locuitorilor orașului Ovidiu în vederea creșterii calității vieții acestora”.
Acesta este cuvântul înainte, semnat de George Scupra, primarul orașului Ovidiu, la Strategia de Dezvoltare Durabila a orașului în perioada 2016 – 2020. Spre deosebire de alte lucrări de ecelași fel, acest document este realist iar unele dintre proiecte au prins, deja, viață. Un alt obiectiv urmeaza să fie atins prin semnarea, pe 24 aprilie, a Contractului de finanțare numărul 1897 pentru proiectul „Zonă de relaxare și agrement în orașul Ovidiu”, document parafat de reprezentanții ministerului și de primarul orașului. Valoarea totală a proiectului este de 6.425.304,96 lei, iar valoarea cofinanțării eligibile a UAT oraș Ovidiu este de 112.735,32 lei.  . Conform proiectului, se vor realiza două parcuri: unul pe malul lacului Siutghiol în apropierea Insulei Ovidiu, iar cel de-al doilea va fi amlasat în zona canalului ce trece printre cartierele Sat Vacanță și Ovidiu Sud. Pe o suprafață de peste 3700 demetri pătrați, în perimetrul cuprins între Debarcader și Parc Faleză, se vor construi un amfiteatru, perete de escladă (pentru adulți și copii), plase de relaxare deasupra apei, spații de odihnă și alei pe care vor fi amplasate bănci, și alte dotări. Proiectul prevede, de asemenea un sistem de irigație, rețea de iluminat public alimentată de celule fotovoltaice și camere video de supraveghere.
Cel de-al doilea parc are o suprafață de peste 2800 de metri pătrați și va permite amenajarea unui labirint de vegetație, un loc de recreere pentru copii și adulti. Nu vor lipsi băncile așezate în alveole de vegetație și pergole pentru a proteja de soare aceste zone de odihnă. Ca și la primul parc, va exista sistem de irigație, iluminat public dar și camere video de supraveghere. Perioada de implementare a proiectului “Zona de relaxare și agrement în orașul Ovidiu” expiră pe30 aprilie 2020.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *