Probele scrise de la examenul de bacalaureat național, sesiunea iunie-iulie 2015

Luni, 29 iunie a.c., 5.817 candidaţi (5210 – serie curentă și 607 – serie precedentă) vor susţine, în cele 19 centre de examen, prima proba scrisă din cadrul examenului naţional de bacalaureat, la disciplina Limba şi literatura română.

Examenul începe la ora 9.00, iar pentru elaborarea lucrării scrise absolvenţii de liceu au la dispoziţie trei ore. Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei.

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat, marți, 30 iunie a.c., absolvenţii de liceu susțin  proba la Limba și literatura maternă, urmând ca pe 1 iulie să fie susținută proba obligatorie a profilului, Matematică/ Istorie. Examenul naţional de bacalaureat se încheie vineri, 3 iulie a.c., cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Afişarea rezultatelor va avea loc luni, 6 iulie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, între orele 12:00 -16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat  „Presa are acces în centrul de examen numai cu avizul preşedintelui comisiei şi însoţită de un membru al comisiei, exclusiv înainte de începerea sau după încheierea probei scrise. Pentru realizarea materialelor specifice presei (înregistrări/fotografii/preluări de imagine) este necesar acceptul persoanelor care apar în materialele respective”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *