Mariana Gâju prezentă la cea de-a 127 – a sesiune plenară a CoR

În perioada 30 ianuarie – 1 februarie la Bruxelles a avut loc cea de-a 127 – a sesiune plenara a Comitetului European al Regiunilor.

Delegația României, din care face parte și primarul comunei Cumpăna, doamna Mariana Gâju, a semnat astăzi “Alianța pentru coeziune”, iar liderii locali și regionali au dezbatut viitorul Europei.

Documentul s-a semnat în prezenta domnului Karl Heinz Lambertz, președintele COR.

De asemenea, Comitetului European al Regiunilor a adoptat o rezoluție privind “Analiza anuala a creșterii pentru 2018″. Aceasta va pune în discuție încetinirea creșterii economice în UE din cauza subestimarii regiunilor și a disparitatilor regionale .

Alianța pentru coeziune (CohesionAlliance) este o coaliție a părților care consideră că politica de coeziune a UE trebuie să rămână, în continuare, unul din pilonii viitorului UE. Alianța a fost creată prin cooperarea între principalele asociații europene de orașe și regiuni și Comitetul European al Regiunilor. Ea solicită ca bugetul UE de după 2020 să consolideze politica de coeziune, să o facă mai eficientă, mai vizibilă și mai accesibilă pentru toate regiunile Uniunii Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *