În ajutorul sinistraţilor

Consiliul Judeţean Constanţa şi Primăria Municipiului Constanţa fac apel la cetăţenii judeţului Constanţa, să participe la strîngerea de ajutoare pentru sinistraţii din judeţul Galaţi. Constănţenii sunt rugaţi să doneze alimente neperisabile, pături, materiale de construcţie şi produse agricole, destinate hranei animalelor.
În acelaşi timp, agenţii comerciali de pe raza judeţului Constanţa sunt rugaţi să sprijine această acţiune şi să nu rămînă insensibili, în faţa suferinţei cetăţenilor din judeţul Galaţi.
Punctele de strîngere a ajutoarelor vor fi deschise în Municipiul Constanţa începînd de sîmbătă,14.09.2013, între orele 08.00-20.00, în următoarele locaţii:

-Sediul Consiliul Judeţean Constanţa
-Parcul din faţa Teatrului Oleg Danovski
-Parcul Tomis 2-Capela Militară
-Tomis 3, lîngă Oficiul Poştal nr. 7
-Pavilionul Expoziţional Constanţa, B-dul Mamaia, nr 331A

Începind de luni, 16.09.2013, între orele 08.00-20.00, vor fi deschise puncte de stringere a ajutoarelor, în următoarele locaţii din judeţul Constanţa:

-Mangalia-Casa de Cultură
-Năvodari-Casa Căsătoriilor
-Medgidia-sediu Primărie
-Cernavodă-sediu Primărie
-Hîrşova-sediu Primărie
-Negru Vodă-sediu Primărie

Cetăţenii, din celelalte localităţi ale judeţului, pot aduce ajutoarele la sediul primăriilor din comune, acestea urmînd a fi transportate la punctele mai sus menţionate, de către reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Constanţa.

Şi partidele s-au mobilizat pentru ajutorarea sinistraţilor. Social-democraţii constănţeni organizează o colectă pentru sinistraţii afectaţi de inundaţiile din ultima perioadă. Într-un comunicat de presă remis la redacţie de organizaţia municipală tomitană se arată că „în spirit de solidaritate cu cei aflaţi la nevoie, făcând un gest de onoare, vă aşteptăm la cele două centre de colectare înfiinţate la sediile PSD Constanţa, în vederea strângerii de ajutoare constând în:
– alimente neperisabile (ambalate): apă, conserve, făină, zahăr, ulei, ceai, paste făinoase, orez, mălai
– obiecte de cazarmament: pături, saltele, lenjerii, pături, etc.
– obiecte de uz-casnic: detergent, produse dezinfectante, mături, mopuri, ligheane, găleți, oale pentru gătit, veselă (farfurii, căni, tacâmuri, etc);
– produse de igienă personală: hârtie igienică, prosoape, săpun, alcool sanitar, etc.
Adresele centrelor de colectare:
–        strada Mircea cel Bătrân nr. 102 (reper Clinica Isis)
–        bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr.74 (la parterul blocului LE20A, zona Trocadero)
Pentru familiile care şi-au văzut distruse într-o clipă gospodăriile şi munca de o viaţă, orice ajutor pe care îl puteţi da este binevenit!”, se arată în comunicatul de presă.
Şi PPDD Constanţa a anunţat, într-un comunicat de presă, că a demarat o campanie la nivel naţional de strângere de ajutoare pentru sinistraţi. „oamenii din partid îşi exprimă solidaritatea cu cei afectaţi de calamitate demarând o campanie la nivel naţional de strângere de ajutoare. PP-DD crede că acolo unde oamenii ştiu ce trebuie să facă şi acţionează în folosul comunităţii chiar şi aceste probleme îşi pot găsi rezolvarea corespunzătoare. Suntem solidari cu aceşti oameni nu doar prin vorbe ci şi prin fapte şi de aceea am demarat o campanie naţională de strângere de ajutoare pentru cei afectaţi în aceste zile. Vom încerca să compensăm incompetenţa autorităţilor sprijinind fiecare dintre noi cu ceea ce putem pe cei loviţi de vreme şi de vremuri. Românii trebuie să se ajute atunci când e nevoie şi sperăm că ni se vor alătura toţi care vor să ajute”, se arată în documentul citat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *