Grădina: Centrul de Prevenire a Abandonului și a Separării Copilului de Familie este funcțional

La nouă luni de la finalizarea lucrărilor la clădire și dotarea acestuia și în a patra zi de la inaugurarea lui, Centrul de Prevenire a Abandonului și a Separării Copilului de Familie din comuna Grădina a devenit funcțional. Astăzi, micuții ce provin din familii al căror venit este mai mic de 500 de lei au trecut pragul Centrului, au servit masa, și-au făcut temele, s-au jucat, au scotocit prin cele mai ascunse unghere….într-un cuvânt au făcut ce știu ei cel mai bine să facă: au fost copii.

grad_n gra669_n

 

 

 

 

 

 

 

 

Aici vin, zilnic, începând de astăzi, 38 de copii selectați în urma anchetelor sociale pe baza unor criterii stricte. La Centru au fost angajați  un psiholog, două educatoare, trei bucătari, trei îngrijitoare şi un şofer pentru microbuzul instituției.

gra6303316_ngradina-site

 

 

 

 

 

 

Este singurul astfel de Centru aflat în mediul rural care se află în subordinea primăriei. Și cum Grădina nu este o administrație locală cu un buget bogat, primarul Gabriela Iacobici face un apel la toți cei ce pot sprijini acest loc, investiția lor fiind o investiție în copii și în viitorul acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *