Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului ed. XXXIX la start

Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului, ajuns la ediţia a 39-a, se va desfăşura în perioada 27 octombrie – 24 noiembrie şi va încânta melomanii de toate vârstele cu operă, operetă, musical, spectacole pentru copii, jazz, concerte simfonice şi de cameră.

Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa, alături de invitaţii şi partenerii săi, îi aşteaptă pe constănţeni şi nu numai, cu premiere, spectacole îndrăgite şi surprize muzicale. Aşadar, Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului din 2013 va fi deschis cu opera în premieră “Turandot” de Giacomo Puccini, pe 27 octombrie, la ora 19.00. Iubitorii de operă se vor bucura de spectacole precum “My Fair Lady”, de Frederick Loewe, pe 31 octombrie, “Cavaleria Rusticană” de P. Mascagni şi “Paiaţe”, de R. Leoncavalo, pe 2 noiembrie, “Trubadurul” de G. Verdi, pe 9 nioembrie, “Văduva vesela” de F. Lehar, pe 10 noiembrie. Festivalul se încheie cu o seară magnifică, închinată lui Carl Orff, pe 24 noiembrie, în sala teatrului având loc “Carmina Burana”.

Spectacolele de balet au rol important în desfăşurarea ediţiei de anul acesta a Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului, spectatorii fiind invitaţi la “Spărgătorul de nuci” de P. I. Ceaikovski, pe 3 noiembrie, premiera “Amor caliente”, un spectacol complex, aşa cum nu s-a mai vazut pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa, pe 17 noiembrie şi “Lacul lebedelor” de P. I. Ceaikovski, pe 23 noiembrie. Concertele-spectacol, musical şi de jazz vor destinde şi transpune publicul în atmosfera de toamnă a diferitelor ţări invitate să participe la festival, prin integrarea în repertoriul artiştilor a lucrărilor internaţionale. Astfel, pe 30 octombrie va avea loc spectacolul “Harta lumii pe portative”, cu All’s Choir şi Constanţa Brass Band, cu muzică din repertoriul rusesc, evreiesc, italian, francez, mexican şi momente coregrafice cu balerinii. Pe 6 noiembrie spectatorii sunt aşteptaţi la o seară italiană autentică: „La Dolce Vita” de Federico Fellini – Nino Rota. Copii vor fi în central atenţiei pe 7 noiembrie, când vor putea urmări spectacolul “Scufiţa roşie”, un musical de Roman Vlad, în regia Stelei Popescu. Pe 15 noiembrie are loc recitalul extraordinar de jazz “All That Jazz”, cu Harry Tavitian şi Cserey Csaba, iar pe 22 noiembrie un medalion Wolfgang Amadeus Mozart.

Toate spectacolele au loc in Sala Teatrului şi încep la ora 19.00. Biletele se pot achiziţiona de la agenţia Teatrului, alături de pachetele special puse la dispoziţia doritorilor, pentru 7, 8, 9, 10, 11, 12 sau 13 spectacole, în valoare de 120 de lei, 140 de lei, 150 de lei, 160 de lei, 170 de lei, 175 de lei şi, respectiv, 180 de lei, pentru cele 13 spectacole. Mai multe detalii se pot afla de la Agenţia de bilete, sau la numărul de telefon 0723882987.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *