Curs de ceramica pentru adulti

Indrazneste sa-ti petreci timpul liber intr-un mod inedit, depasindu-ti limitele creativitatii! Lasa-ti liber spiritul creator, intuitita si imaginatia si intalneste-te cu artisti ceramisti ce te vor conduce in minunata lume a ceramicii.

Cursul de ceramica se va desfasura intr-un mod interactiv, ce imbina perfect partea teroretica cu cea practica. Intr-un cadru de poveste si sub atenta indrumare a Nicoletei Blegu – artist ceramist, cursul se va desfasura dupa cum urmeaza:

• Prima intalnire ( 15 ianuarie ) este destinata introducerii in arta ceramicii si a realizarii schitei obiectului pe care urmeaza sa-l creezi in cadrul intalnirilor urmatoare.
Vei invata care sunt procesele tehnologice utilizate in realizarea obiectelor (modelare turnare, finisare, glazurare, ardere) si importanta acestora pentru realizarea unui obiect unic.
De asemenea, vei face primul pas catre obiectul final – schita acestuia. Vei invata cum se deseneaza un obiect, cum se calculeza dimensiunile – inaltimea, latimea, adancimea, in functie de intrebuintarea acestuia si iti vei schita obiectul dorit.

• A doua intalnire (22 ianuarie) este destinata modelajului in lut, plecand de la schita desenata. Sub indrumarea Nicoletei, vei invata cum se realizeaza un obiect prin modelare, cum se masoare obiectului astfel incat sa fie confrorm schitei si vei afla detalii despre cum se transforma lutul in functie de etapele prin care trece – in timpul modelajului, in timpul uscarii si in timpul arderii.

• Cea de-a 3-a intalnire (29 ianuarie) – este dedicata glazurilor colorate si a jocului cu acestea. Esti invitat sa-ti lasi imaginatia libera si sa-ti pictezi obiectul modelat in lut, care este acum ars, dupa bunul plac. Intre timp, Nicoleta iti va povesti lucruri interesante despre tehnici de pictura, combinatii de culori si forme.

Ce este inclus?
Toate materialele și uneltele necesare sunt incluse in pretul cursului.

Unde se desfasoara cursul?

La ArtTime Atelier de Creatie – str. Popa Nan nr 10

Cu cine?
Cursul este tinut de Nicoleta Blegu – artist ceramist

Durata cursului?
Timpul de lucru: 3 intalniri, fiecare sedinta avand o durata de 3 ore | 18:30-21:30

Investitita dumneavoastra: 300 lei / participant

Toate obiectele vor fi predate participanților în maxim o săptămână de la terminarea cursului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *