Cumpăna: Primarul, raportor la conferinţa ENVE

In perioada 28-29 iunie 2018, in orasul Balaton din Ungaria, se desfasoara lucrarile celei de-a 19-a sedinte a Comisiei pentru Mediu si Schimbari Climatice (ENVE) din cadrul Comitetului Regiunilor de la Bruxelles.

Ordinea de zi a lucrarilor vizeaza:

“Comunicare privind o strategie europeană pentru materiale plastice într–o Economie circulara”  – Raportor André Van de NADORT (Olanda)

“Contribuția autorităților locale și regionale din UE la CBD” – Raportor Roby BIWER (Luxembrug)

“Către un al 8-lea program de acțiune pentru mediu” – Raportor Cor LAMERS (Olanda)

“Modele de asumare a raspunderii la nivel local in domeniul energiei si rolul comunitatilor energetice locale  în tranziția energetică din  Europa” – Raportor Mariana Gâju (Romania)

La invitatia si propunerea primarului orasului Balaton, dl István BÓKA, se desfasoara si lucrarile Conferintei Comisiei ENVE privind “Dezvoltarea durabilă în Regiunea lacurilor europene”.

In cadrul conferintei, primarul comunei Cumpana, ec. Mariana Gaju, alaturi de expertul desemnat, dl prof.dr. Filip Cirlea, sustin documentul de lucru in vederea aprobarii avizului pentru proiectul “Modele de asumare a raspunderii la nivel local in domeniul energiei si rolul comunitatilor energetice locale  în tranziția energetică din  Europa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *