Cumpăna: Onor armatei române, la mulţi ani militarilor români

Cu prilejul Zilei Armatei Române, Consiliul Local si Primăria comunei Cumpăna au organizat, astăzi, ceremonialul de cinstire a militarilor care şi-au pierdut viaţa in cele doua războaie mondiale.

Toţi cei prezenţi au ales să infrunte vremea neprietenoasă şi au adus un omagiu ostaşilor căzuţi pe câmpurile de luptă. Evenimentul dedicat Zilei Armatei României s-a desfăşurat la Monumentul Eroilor din faţa primăriei Cumpăna.
Activităţile au debutat cu intonarea imnului de stat, momentul fiind urmat de oficierea unei slujbe religioase de către preoţii din localitate.
Au depus coroane de flori în cinstea soldaților căzuți la datorie:
*Preşcolarii Grădiniţei “Florilor”
*Primarul comunei Cumpăna doamna ec Mariana Gâju
*Viceprimarul comunei Cumpăna, domnul Neagu Florin alături de consilierii locali Turcu Daniel si Bolboasa Marius.
*Doamna director Nutu Monica – Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” alături de doamna director Nicoleta Timofte – Grădiniţa “Florilor” si doamna director Dinculescu Mihaela – Grădiniţa “Sf. Maria”
*Doamna Ene Gabriela si domnul Ilioiu Aurel – Partidul Social Democrat
Cu această ocazie au fost premiaţi si cei doi veterani de război ai comunei Cumpăna, domnul Ceapa Ion 100 de ani si dl Crăciun Gheorghe 97 ani .

Prezent la eveniment, primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju a ținut să adresez tuturor cadrelor militare în activitate și în rezervă, dar și veteranilor de război, aprecierile pentru nobila și neobosita activitate, de înalt profesionalism, pusă în slujba țării pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale și democrației constituționale, împreună cu cele mai sincere urări de sănătate și împliniri.

„Este ziua în care aducem un omagiu celor ce s-au jertfit pentru noi. De-a lungul timpului, Armata Română s-a dovedit a fi simbolul consecvenţei, al siguranţei şi al seriozităţii. In plus, o serie de militari romani care s-au sacrificat pentru libertatea urmaşilor lor in cele doua războaie mondiale erau locuitori ai comunei Cumpăna, pentru care familiile, dar si autorităţile locale le adresează mulţumiri si recunoştinţa.“
La Multi Ani Armatei Române!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *