Cumpăna: Informaţi-vă despre creșterea accesibilitații clădirilor de locuit de tip nZEB și la combaterea săraciei energetice

Asociația Producătorilor de Materiale de Construcții din România, în calitate de beneficiar, împreună cu partenerul său Universitatea de Arhitectură și Urbanism “ION MINCU”, vă invită să participaţi la SEMINARUL REGIONAL DE INFORMARE SOL nZEB din cadrul proiectului ”Elaborarea unei Politici publice alternative la politicile publice inițiate de Guvern în domeniul locuirii durabile, prin promovarea de soluții care să conducă la creșterea accesibilității clădirilor de locuit de tip nZEB, SOL nZEB”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitatea Administrativă 2014-2020.

Evenimentul va avea loc luni 2 decembrie 2019, ȋncepând cu ora 1100, la Sala de ședințe a Centrului Multifuncțional de Asistență Socio-Medicală Cumpăna, situat pe Sos. Constantei nr. 117, comuna Cumpăna, județul Constanta.

Obiectivul general al proiectului SOL nZEB îl reprezintă creșterea capacității de a formula propuneri alternative la Politicile publice inițiate de Guvern în domeniul locuirii durabile, prin promovarea de soluții care să conducă la creșterea accesibilitații clădirilor de locuit de tip nZEB și la combaterea săraciei energetice, în special pentru populația din mediul rural aparținând categoriilor cu venituri sub medie.

Scopul proiectului SOL nZEB îl reprezintă pregătirea profesională a angajaților, membrilor și voluntarilor organizatiilor din reteaua SOL Nzeb si a partenerIlor din domenii cheie, care vor sprijini îmbunătățirea capacității proprii a acestora de a se implica în formularea și promovarea de propuneri alternative la politicile publice inițiate de Guvern în domeniul locuirii durabile.

Despre Seminariile regionale de informare SOL nZEB

În cadrul proiectului SOL nZEB se vor organiza patru seminarii regionale de prezentare, consultare și colaborare intre ONG-uri și administrația publică în general, in vederea unei bune promovări atât a politicii publice, cât și a rezultatelor proiectului, seminarii prin care, personalului din instituțiile publice locale li se vor aduce în atenție beneficiile implementării conceptului nZEB în România.

Seminariile vor avea ca obiectiv promovarea și folosirea Ghidului SOL nZEB elaborat în cadrul proiectului, ghid de solutii ieftine, durabile și facile, pentru creșterea nivelului de confort, reducere a consumului de energie și creștere a independenței energetice a locuinței.

Ghidul se va pune, prin intermediul primăriilor, în mod gratuit, la dispozitia tuturor celor care vor să își construiască o casa de tip nZEB, sau să își reabiliteze locuințele existente în scopul creșterii nivelului de confort și scăderii consumului de energie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *