Cumpăna: Eveniment final al Şcolii de balet „Nicolae Spirescu”, stagiunea 2014 – 2015

Costume multicolore, candoare, optimism şi emoţii în paşi de dans, acestea sunt câteva dintre cuvintele care pot descrie atmosfera care a caracterizat finalul celei de-a XI-a stagiuni a Şcolii de Balet „Nicolae Spirescu” din Cumpăna. La evenimentul festiv care a avut astăzi, 27 iunie 2015, pe scena Casei de Cultură din localitate, au fost invitate personaje de basm, care au făcut reverenţe în faţa publicului, în paşi de balet clasic şi contemporan în coregrafii semnate de profesoarele Eva Spirescu şi Teodora Spirescu. Invitata galei din acest an a fost Melissa Călin de la Colegiul Naţional de Arte “Regina Maria” din Constanţa, elevă cu merite deosebite care, începând din anul următor va studia la şcoala de balet din Stuttgart.

Părinţi, bunici, fraţi mai mari şi mai mici au fost prezenţi astăzi pentru a urmări evoluţia micilor balerine.

Primăria şi Consiliul local Cumpăna au oferit elevelor şi profesorilor şcolii de balet diplome de excelenţă. Domnul viceprimar Florin Neagu, prezent la evenimentul festiv, a înmânat diplomele şi a felicitat elevele Şcolii de Balet „Nicolae Spirescu” pentru performanţele obţinute la concursuri şi festivaluri.

Directorul primei şcoli de balet din mediul rural din România, Nicolae Spirescu, a primit o diplomă de excelenţă „pentru activitatea deosebită în recunoaşterea valorilor, cât şi pentru promovarea cu profesionalism a baletului în mediul rural”.

La finalul galei, toate cele 19 de balerine au primit din partea Primăriei Cumpăna şi a conducerii Şcolii de Balet „Nicolae Spirescu” diplome de excelenţă pentru talentul şi dăruirea puse în slujba artei baletului şi pentru activitatea artistică desfăşurată în perioada 2014  – 2015. Le felicităm încă o dată pe balerinele şcolii din Cumpăna: Delia Glodeanu, Ghiuli Şachir, Carolina Smadu, Cătălina Bucurenciu, Bianca Sevastian, Miruna Mocanu, Alessandra Nichita, Adelina Daria, Alina Tabert, Bianca Stanciu, Izabela Manoilă, Diana Marin, Iulia Şerban, Amalia Costea, Gabriela Nae, Adelina Bolboaşă, Diana Leacă, Diana Baciu, Ingrid Ermalai şi pe profesoarele lor Eva Spirescu şi Teodora Spirescu.

Evenimentul a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna şi de prima şcoală de balet din mediul rural înfiinţată în România, Şcoala „Nicolae Spirescu”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *