Cumpăna: Eminescu nu este uitat

Sâmbăta 23 iunie 2018, în sala de spectacole a Căminului Cultural Cumpăna a avut loc manifestarea culturală prilejuită de împlinirea a 129 de ani de la trecerea în neființă a marelui poet național Mihai Eminescu.
Momentul omagial a fost constituit de lansarea cărții “Mihai EMINESCU, UN DUMNEZEU RĂNIT” a autorului Laurian Stănchescu, un volum cu documente inedite primite de către acesta de la nepotul lui Mihai Eminescu.
In paralel, a fost prezentată o expoziție de grafică semnată de Marin Rodica Cristiana, fostă elevă a Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, în prezent – elevă a Colegiului Național de Arte “Regina Maria” Constanța.
In spiritul promovării culturii româneşti, evenimentul a gazduit și o expoziţie tematică prilejuita de Ziua Universală a Iei – unul din principalele simboluri ale României, realizată de Atelierul de Creație din cadrul Asociației pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna.
Elevii scolii de balet Nicolae Spirescu din Cumpăna pregătiţi de doamna profesor Teodora Spirescu au prezentat un moment de balet clasic.
Alături de cadre didactice si iubitori de poezie eminesciana la eveniment au luat parte primarul comunei Cumpăna, doamna Mariana Gaju, domnul Daniel Dinca – prozator si poet membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, domnul Dan Ungureanu – director marketing cotidianul Certitudinea, doamna Guner Akmolla – poeta, prozatoare,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *