Cumpăna: Cu drag şi respct de Ziua Naţională

Administraţia publica locala din comuna Cumpăna a iniţiat si in acest an un program de manifestări dedicat Zilei Naţionale a României.

Manifestarea s-a desfăşura începând cu ora 10:30 la toate cele 3 monumente de pe raza comunei Cumpăna. După intonarea Imnului de Stat al României preoţii din localitate au oficiat o slujbă de Te Deum, urmată de ceremonialul depunerii de coroane de flori si de premierea veteranului de război Ceapa Ion.

“1 Decembrie reprezintă idealul nostru ca națiune de a fi liberi și uniți într-o Românie demnă și prosperă. Românilor, din țară și de pretutindeni, le doresc multă sănătate, succes în ceea ce și-au propus să realizeze și, măcar la ceas de sărbătoare, să-și aducă aminte de valorile naționale consacrate de-a lungul tumultoasei noastre istorii și de cei care s-au jertfit pentru țară. Să fim mai buni unii cu ceilalţi, să ne iubim cu adevărat țara, și cel mai important, să o apărăm pentru că este patria noastră!

La mulți ani, patria noastră, România!” a transmis primarul Mariana Gaju tuturor celor prezenţi la manifestare.

În cinstea Zilei Naţionale, au  defilat militari ai subunităţii din cadrul UM 01737 Topraisar. Totodată, în incinta Casei de Cultură a avut loc un spectacol tematic susţinut de copiii celor două grădiniţe din localitate, elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” si membrii ansamblurilor  folclorice „Muguraşii Cumpenei’’si „Boboceii Cumpenei”.

Cu acest prilej au fost premiate fetiţele de aur ale comunei Cumpăna din cadrul secţiei de Gimnastica Ritmica a C.S. Victoria Cumpăna, pregătite de către antrenoarea Elena Vlad pentru rezultatele extraordinare obţinute in cadrul Cupei Romaniei editia 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *