Cross in piateta Perla din Mamaia

Echipa LIPEGA SRL, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Liceul cu program sportiv “Nicolae Rotaru” Constanţa, vor desfăşura în data de 13 octombrie 2018 proiectul educaţional denumit “eCROSS”, sub deviza ,,Alergăm pentru un viitor curat”.
Scopul proiectului este acela de a promova educaţia pentru sănătatea copiilor din ciclul primar şi gimnazial, responsabilizarea şi conştientizarea aportului pe care fiecare îl poate aduce sănătăţii proprii şi a mediului înconjurător, precum şi promovarea conceptului de reciclare şi colectare selectivă a deşeurilor.
Evenimentul ,,eCROSS” se adresează atât elevilor din clasele I–VIII, cât şi părinţilor/ însoţitorilor şi cadrelor didactice din cadrul şcolilor de pe raza municipiului Constanţa înscrise în proiect. Aceştia vor participa la o probă de alergare pe o lungime totală de 2 km (aceasta fiind împărţită în segmente aferente fiecărei categorii participante), la finalul căreia se vor acorda diplome şi premii de participare.
Evenimentul se va desfăşura în staţiunea Mamaia, între orele 9:00-12:00. După cuvântul de deschidere susţinut de reprezentanţii LIPEGA SRL, cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi cei ai Agenţiei de Protecţie a Mediului, în Piaţeta Perla, începând cu ora 10:00, se va da startul pentru elevii din ciclul primar, urmaţi de elevii din ciclul gimnazial, la ora 10:30. La ora 11:00 se va da startul pentru părinţi sau însoţitori. Concurenţii vor alerga pe o distanţă de 2 kilometri până în dreptul Cazionului Mamaia.
Echipa LIPEGA SRL se ocupă de organizarea şi promovarea evenimentului şi, în plus, va dona unităţilor de învăţământ înscrise în Protocolul de colaborare cu ISJ Constanţa câte un set de trei pubele (câte una aferentă fiecărui tip de deşeu reciclat) cu scopul de a fi utilizate în cadrul şcolii.
Partenerii evenimentului sunt: ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV URBAN LEGEND, SELGROS, CARREFOUR, IMPLANTODENT JUNIOR, EVO BISTRO, JIDVEI,  AUTOKLASS.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *