Ce a spus instanţa despre concedierile de la Transport Public Tulcea

Directorul societăţii Transport Public din Tulcea, Daniel Bălan, a declarat luni că cei 13 foşti angajaţi care au dat în judecată societatea pentru că li s-au desfăcut contractele de muncă în urma unui protesţ au câştigat în instanţă procesul.
Potrivit acestuia, doar cinci din cei 13 foşti angajaţi şi-au exprimat dorinţa de a fi reîncadraţi, conform deciziei magistraţilor, însă posturile pe care aceştia le ocupau au fost desfiinţate.
Directorul societăţii a mai spus că ceilalţi foşti angajaţi nu au început încă demersurile pentru a fi reîncadraţi şi că societatea a contestat la Curtea de Apel Constanţa decizia judecătorească primită de cei 13 foşti angajaţi.
Potrivit deciziei instanţei de judecată, foştii angajaţi trebuie reîncadraţi şi urmează să primească drepturile salariale aferente perioadei până la reangajare, ceea ce înseamnă că fiecare va primi peste 5.000 de lei, a  mai declarat directorul societăţii Transport Public, Daniel Bălan.
În luna februarie a anului trecuţ 27 de angajaţi ai fostei regii locale de transport Tulcea, au întrerupt activitatea, reclamând lipsa siguranţei locurilor de muncă, iar fosta conducere a societăţii a decis ca unii dintre aceştia să fie sancţionaţi, iar alţii să fie concediaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *