Bayern Munchen 2 – Barcelona 0

citeste mai mult
Cred ca majoritatea microbistilor asteptau nerabdatori acest meci amical intre cele doua mari puteri ale fotbalului European, nu atat pentru a urmarii o eventuala revansa a clubului catalan dupa umilitoarele infrangeri din Liga Campionilor sezonul 2012-2013, cat pentru a vedea noua fata a lui Bayern cu Pep la timona.
A fost un meci agreabil intre Bayern, cu pofta de joc, si Barcelona care a venit sa-si rodeze echipa de tineret .
Las comentariile tehnice pe seama specialistilor si vreau sa abordez un subiect care ma framanta de ceva vreme si anume echipele de juniori si tineret.
Am vazut aseara o echipa a Barcelonei care isi rodeaza schimbul de maine in meciuri cu echipe mari si sustin ca in ciuda acestui 2-0 nu s-au facut de ras, chiar s-au miscat foarte bine in teren, tinand cont de faptul ca veneau dupa vacanta.
Urmaresc filmul fotbalului romanesc din 1990 incoace si nu pot sa nu remarc ca la nivelul echipelor de copii, juniori, tineret nu s-a facut mai nimic . Concluzia este ca n-ar trebui sa avem pretenti sa ne calificam la turnee finale atata timp cat din spate nu vine nimeni. Dupa generatia de aur, fotbalul romanesc nu a mai produs nimic deosebit. Numai pentru faptul ca au asistat la caderea fotbalului romanesc fara sa incerce sa sustina copiii , Mircea Sandu, Dumitru Dragomir si Co, trebuie sa plece.
Trebuiau sa-si dea de mult demisia de onoare. Dar de unde onoare !?
Subiectul este mult mai complex si nu il putem rezolva in doua randuri scrise, nu vreau altceva decat sa va reamintesc ca sportul romanesc a ajuns la un nivel atat de jos incat este in pericol. Daca Autoritatile nu reactioneaza, cred ca datoria noastra este sa le atragem atentia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *