Avocat din Constanţa, trimis în judecată pentru luare de mită

Iată ce spun reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, într-un comunicat de presă” referitor la trimiterea în judecată a unui avocat şi a unui practicianîn insolvenţă din Constanţa:”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

PREDESCU GHEORGHE SORIN, în stare de arest preventiv, asociat coordonator al GLOBAL INSOLVENCY SPRL, practician în insolvență, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită și

PURCĂREA CRISTINA LARISA, avocat în cadrul Baroului Constanța, în sarcina căreia s-a reținut complicitate la infracțiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 9 iulie 2013, inculpatul Predescu Gheorghe Sorin, lichidator judiciar, asociat coordonator al GLOBAL INSOLVENCY SPRL, a pretins de la o persoană denunțătoare, prin intermediul inculpatei Purcărea Cristina Larisa, suma de 10.000 de euro cu titlu de mită, în scopul de a autoriza încheierea unui contract de asociere în participațiune între firma reprezentată de persoana denunțătoare și o altă societate comercială, reprezentată de inculpata Purcărea Cristina Larisa.
SC GOLBAL INSOLVENCY SPRL Constanța, în care inculpatul Predescu Gheorghe Sorin are calitatea de asociat coordonator, este societatea desemnată de instanța de judecată drept administrator special al unei firme intrate în procedura insolvenței și reprezentate de persoana denunțătoare, astfel că inculpatul a pretins suma de 10.000 euro și pentru a susține oportunitatea încheierii contractului de asociere în fața Comitetului Creditorilor firmei aflate în insolvență.
La data de 16 iulie 2013, inculpata Purcărea Cristina Larisa a primit de la persoana denunțătoare suma de bani pretinsă de Predescu Gheorghe Sorin iar la data de 18 iulie 2013, Purcărea Cristina Larisa i-a remis efectiv lui Predescu Gheorghe Sorin suma de 10.000 euro și, cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. (comunicatul nr. 683/VIII/3 din 18 iulie 2013).

La data de 19 iulie 2013, Curtea de Apel Constanța a admis propunerea procurorilor anticorupție și a dispus arestarea preventivă a inculpatului Predescu Gheorghe Sorin pe un termen de 29 de zile.
Față de învinuita Purcărea Cristina Larisa, procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe un termen de 30 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul D.G.A. Constanța și al ofițerilor specializați din cadrul D.I.P.I.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Constanța.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *