Adunarea generală a SCMD

Zilele trecute s-a desfăşurat Adunarea genrală  a SCMD Filiala Constanţa. La adunare au participat ca invitaţi domnul col.(r) Mircea Dogaru, preşedintele SCMD  şi domnul col.(r) Valeriu Pricină, vicepreşedinte al SCMD. Au fost prezente cadre militare în rezervă şi retragere din Constanţa, Mangalia, M.Kogălnicenu,Techirghiol,Topraisar şi  Valu lui Traian.

S-a adus la cunoştinţa participanţilor că , urmare  a întâlnirii avute între delegaţia SCMD cu reprezentanţii Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N. s-au stabilit următoarele :

–         Sunt asigurate fondurile necesare pentru ca, începând cu 1 octombrie 2013,  pensile diminuate  în urma proceselor de recalculare şi revizuire să revină la  cuantumul din decembrie 2010;

–         Se vor emite  noi decizii de pensie pentru această categorie de pensionari militari;

–          Deciziile pot fi contestate ;

–         Eventualele erori sau greşeli vor fi rezolvate urgent  de o comisie a SCMD şi reprezentanţi ai Casei de Pensii Sectoriale.

Pe timpul discuţiilor a  fost  apreciat „mesajul de respect, de susţinere , de sprijin” pentru forţele militare româneşti  transmis cu ocazia vizitei făcute de domnul Victor Ponta la bordul fregatei “Regina Maria”. S-a exprimat speranţa că în perioada imediat următoare  să fie aprobate şi  cu sprijinul parlamentarilor constănţeni, două acte normative deosebit de importante pentru rezerviştii militari:

–         Proiectul de lege PLX 109/2013 referitor la cumulul pensiei cu salariu, eliminându-se astfel o discriminare a pensionarilor militari români, faţă de omologii lor din celelate ţări membre NATO ŞI UE. Discutarea în plenul Camerei Deputaţilor a  acestui proiect de lege, amânată de şase ori,  va fi reluată  în cursul săptămânii următoare;

–         Proiectul Legii pensiilor militare, care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2014. În acest sens  s-a iniţiat cu reprezentanţii sindicatelor poliţiştilor activi o alianţă sindicală, urmând să se acţioneze solidar, în interesul comun al rezerviştilor şi al viitorilor rezervişti, prin toate mijloacele legale  pentru acordarea drepturilor de care beneficiază rezerviştii din toate ţările membre NATO şi UE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *