A fost sfințită Capela Artiștilor de la Ateneul Național din Iași

Capela Artiștilor de la Ateneul Național din Iași a fost sfințită joi, 23 mai 2019, de Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei.

După slujba de sfințire, Andrei Apreotesei, Managerul Ateneului Național din Iași, a fost distins cu „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei”.

„Dintre toate spațiile pe care le-am construit sau reamenajat în ultimii ani, cel inaugurat și sfințit astăzi are o însemnătate aparte ce onorează și responsabilizează totodată. Capela Artiștilor de la Ateneul Național din Iași, primul spațiu de rugăciune dintr-o instituție de cultură din România. Mic, dar cuprinzător!” a scris Andrei Apreotesei pe pagina personală de Facebook.

Ateneul Național din Iași este prima instituție de cultură din România care deține o capelă proprie, destinată artiștilor și amenajată în zona prin care aceștia intră pe scenă.

Locul de rugăciune este închinat Sf. Filimon și Sf. Cecilia, protectorii artiștilor. Capela din lemn are dimensiuni foarte reduse (9 mp). Nu este o biserică propriu-zisă, pentru că nu deține o Sfântă Masă pentru oficierea Sfintei Liturghii, ci este un loc de rugăciune destinat artiștilor, angajaților, dar și vizitatorilor Ateneului din Iași.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *